Notenbrood glutenvrij
Mijn grote vriend deelt mijn interesse in lekker en gezond eten. Bijna dagelijks helpt hij me met eten koken en als we tijd hebben om wat lekkers te bakken. We vermijden gluten zo veel mogelijk.
Vandaag gaan we een notenbrood maken. Lekker en handig. Hij kan het meenemen naar school als pauzehapje. We bakken lekker veel zodat hij ook kan uitdelen aan zijn vriendjes en vriendinnetjes.
Ingrediënten
- 400 Gram gemixte noten
- 200 Gram zonnebloempitten
- 200 Gram pompoenpitten
- 400 Gram gedroogde (ongezwavelde) abrikoosjes
- 10 Gram cranberries
- 10 Eieren
- Snufje zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven op 175˚C
- Snijd de abrikoosjes in kleine stukjes
- Hak de noten in stukjes
- Meng alles door elkaar in mengkom
- Giet het mengsel op een bakplaat met bakpapier
- Zet het 45 minuten in de oven. Dek evt de bovenkant af met bakpapier als het te bruin wordt
Eet smakelijk!